Кметът на Неделино е отстранен от длъжност заради корупция

10083
Кметът на Неделино е отстранен от длъжност заради корупция

Кметът на Неделино Стоян Беширов е отстранен от длъжност заради злоупотреба с положение и по обществени поръчки. Беширов обаче има право да обжалва – пред втора инстанция.

На първо четене прокуратурата е намерила нарушения при управлението на Беширов за 1 млн. лева, казват от Нова телевизия.

Кметът на Неделино пак не се яви в съда

Смолянският окръжен съд за трети път отложи делото за отстраняването на кмета на Неделино Стоян Беширов, предаде Агенция "Фокус". Адво...

Цялата история започна да се разплита след репортаж на предаването „Разследване” на Нова телевизия. Беширов си има буквално собствен замък, който започва да строи преди 15 години. Тогава е бил кмет. После пропуска два мандата и сега пак е кмет. Преди три години той е продължил ремонта.

В детската градина в Неделино също е правен ремонт - изграждане на бент към водоснабдителен комплекс "Крайна" и аварийно укрепване и почистване на две свлачища. Сменя се и дограмата, но се оказва, че дограмата не се сменя, а само се фактурира от фирма „Дени Трейд”. Ремонтът е на стойност 40 хил. лева и се прави по програмата за равитие на регионите на кабинета Орешарски, но се оказва, че всъщност няма истинска подмяна, а е направена фиктивна. Екип на Нова телевизия, начело с разследващия журналист Васил Иванов, бележат дограмата, за да видят дали ще бъде подменена. Оказва се, че след завършване на обществената поръчка белезите си стоят. А същата дограма е сменена преди 6 години с дарение на японското посолство, докато през тази година, преди обявяването на обществената поръчка пак е имало ремонтни работи, но лично водени от кмета. На всичкото отгоре спечелилата търга фирма към момента на получаването на поръчката е с нула работници. За цялостен ремонт на цялата детска градина по Програмата за развитие на регионите всъщност са отделени 500 хил. лева.

Разследващият журналист Васил Иванов сподели, че срещу него е имало натиск. Той го определи като „стандартни неща”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян