Трогателна инициатива на смолянски ученици за болно дете

17164
Трогателна инициатива на смолянски ученици за болно дете
Снимка: Thinkstock

Нетрадиционна благотворителна акция за дете в будна кома и за деца в неравностойно положение ще проведат днес и утре учениците от Професионална гимназия по техника и технологии „Христо Ботев” - Смолян. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян директорът на учебното заведение Мария Жайгарова.

Идеята е изцяло на учениците и е подкрепена от Учителския съвет. Учениците са подготвили списъци с хранителни продукти. Ще застанат пред два големи магазина в Смолян и ще дават списък на гражданите, които пазаруват в тези магазини. Всеки може да си прецени какъв хранителен продукт от този списък може да закупи, по негово желание. Пред магазините ще има пункт, в който ще се събират тези продукти.

15 родопчани за пореден път ще посрещнат Нова година в Ягодинската пещера

15 родопчани за пореден път ще посрещнат Нова година в Ягодинската пещера. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян уредни...

Акцията ще бъде два дни на 16 и 17 декември, от 16.00 до 18.30 ч. Хранителните стоки ще бъдат пакетирани и изпратени по предназначение – за детето в будна кома от Доспат и за деца в неравностойно положение.

Благотворителната акция на учениците е подкрепена и от община Смолян. Целта на учениците е да направят съпричастни гражданите и гостите на Смолян към проблемите на семействата, които се грижат за болни деца и в същото време да знаят, че тяхното дарение ще отиде по предназначение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян