Продават 4 общински жилища в Смолян на наемателите им

16912
Продават 4 общински жилища в Смолян на наемателите им
Снимка: Actualno

Четири общински апартамента в Смолян ще бъдат продадени на дългогодишните си наематели. Информацията съобщи главният финансист на общината Венета Аръчкова.

В момента текат процедурите. Решенията трябва да се вземат от Общински съвет – Смолян и докато всичко се узакони може да минат около 4-5 месеца.

Смолян призовава гражданите да гласуват за с. Могилица в конкурса Пазител на традициите 2014

Смолян призовава гражданите да гласуват за село Могилица в конкурса „Пазител на традициите” 2014, съобщиха от пресцентъра н...

Става дума жилища, които от дълги години се ползват от наемателите. По думите на Арчъкова има желание от страна на собствениците да ги закупят. Има и предложение от общината към собственици на такива жилища, също да бъдат закупени.

Част от общинските жилища в Смолян са предоставени и на служители в администрацията. Общината разполага с такива жилища, както в Смолян, така и в селата Могилица, Смилян и Петково. Не са малко и социално слабите семейства, настанени в общински жилища, посочи Аръчкова. Няма проблеми с изплащането на наемите, като некоректни са само 4-5 наематели, с които се водят разговори.

При финансово затруднените семейства са постигнати споразумения за разсрочено плащане, тъй като ръководството на община Смолян взема под внимание и социалния елемент, отбеляза Аръчкова. Вместо на 100%, те плащат на 60-70% от наемите към общината, за да може да погасяват задълженията си за ток и вода.

Преди време е имало проблеми с некоректни платци на наем на общински жилища, но те вече са изведени от апартаментите и в тях са настанени други хора. Вече няма наематели, които да са просрочили таксите си повече то 3-4 месеца, каза още финансистът.

Смолян ще бъде домакин на турнир по вдигане на тежести за младежи

Смолян ще бъде домакин на турнир по вдигане на тежести за деца. Надпреварите ще се проведат в събота от 15:00 ч., в Спортната зала на г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян