Ново отделение ще заработи в болницата в Девин

25316
Ново отделение ще заработи в болницата в Девин
Снимка: Actualno

Очаква се скоро да отвори врати съвсем обновеното, с ново оборудване хирургично отделение в болницата в Девин. Това каза директорът на лечебното заведение, Радка Грозданова. По думите ѝ, това зависи изцяло от РЗОК респективно от НЗОК, съобщи агенция Фокус.

„Ние сме изпълнили всички техни предписани, отделението е в готовност, чакаме всеки момент да допълним с анекс новите хирургични пътеки, които да добавим към дейността, която е договорена в основния договор с касата, подписан още март месец”, посочи директорът на болницата. Тя поясни, че започването на работа на отделението не зависи от тях, макар че са минали няколко проверки, констатирано, че отделението е в пълната си готовност – кадрово обезпечено, и като материална база и оборудване.

Над 1 млн. лева допълнително се дават на различни общини за ремонти

Министерският съвет одобри и допълнителни трансфери в размер на 1 085 000 лв. от централния бюджет по бюджетите на общини за 2014 годин...

Първоначално в хирургично отделение ще работят трима хирурзи, като броят им ще бъде увеличен след стартиране на дейността. След откриването на хирургията, болницата в Девин ще има общо четири работещи отделения - толкова, колкото болницата има разрешение за своята дейност и преди затварянето си – детско, неврология, вътрешно и хирургично, каза още Грозданова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян