Бизнесът и туризмът в Златоград страдат от гръцката криза

5983
Бизнесът и туризмът в Златоград страдат от гръцката криза

Според бизнесмена Александър Митушев гръцката криза има сериозно отражение върху бизнеса и туризма в община Златоград, предаде „Фокус“.

По думите му, неговата фирма работи по две направления. Едното е свързано с производствена търговия с работни облекла и туристически бизнес, който провеждат заедно с няколко гръцки фирми. При търговията с работно облекло от гръцка страна дължат пари по експедирани стоки, но не могат да се разплатят, тъй като банките не работят.

Мартин Димитров за Гърция: Левите трупат дефицити, десните ги поправят

Ако махнем празните приказки, Ципрас фалира Гърция. Това напомня за Жан Виденов. В цялото това нещо определни хора виждат битка с някак...

По отношение на туризма заяви, че някои от клиентите им, които плажуват на Бяло море, имат проблем със закупуването на стоки от първа необходимост. Те плащат в брой, но липсват стоки в техните магазини и заведения. Малките магазини трудно зареждат, тъй като оборотните пари са блокирани.

По отношение на посещаемостта на гръцки туристи в Златоград, Митушев заяви, че са намалели драстично. „Аз съм оптимист обаче, тъй като нашият туристически бранш не е толкова зависим от гръцкия пазар, а тази година имаме повече български туристи от последните две-три години. Излизайки от кризата, има растеж и на самата икономика и по този начин платежоспособността на българите се повишава”, каза Митушев и допълни, че разчита на българските туристи.

По неговите думи, банковата система в България е стабилна и не би трябвало тук да има проблеми. Той коментира, че основният проблем в Гърция е, че не се финансират банките и в този случай бюджетните работници, както и пенсионерите имат сериозен проблем, защото не получават заплати навреме.

 Бизнесът им също губи позиции на външния пазар, не се разплащат. „Ако се задълбочат нещата в Гърция, аз ще търся други пътища да натоваря своите мощности за Европа, ние така или иначе работим за европейския пазар и нашите мощности, които работят за Гърция ще търсим начини да ги изместим за Европа”, каза Митушев.

МВР провежда спецакция в Златоград

За подобряване на безопасността на движението и контролната дейност на територията на РУП – Златоград, ще се проведе специализира...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян