182 читатели има в библиотеката в смолянското село Момчиловци

20261
182 читатели има в библиотеката в смолянското село Момчиловци

182 са читателите в библиотеката в смолянското село Момчиловци. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян Васка Маврудиева, библиотекар в НЧ Светлина – 1925” в населеното място. По думите й, 2014 година е била много успешна за библиотеката.

Като цяло се наблюдава увеличение на броя на читателите и ползвателите на литература. Много от посетителите освен книгите, с която разполагат в библиотечния фонд ползват и текущите периодични издания, за които са абонирани. Много от тях ползват и техниката с която разполагат в институцията. Маврудиева уточни, че по програма „Глобални библиотеки” са оборудвани с нови компютри. Разполагат и с мултимедия, която използват при провеждането на различни мероприятия.

Слаба посещаемост на хижите в Смолянско

Слаба е посещаемостта на хижите в Смолянска община през месец януари. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян секретарят ...

Много студенти, кандидат студенти и гимназисти разчитат на материали от библиотеката в населеното място, за да изготвят своите курсови или дипломни работи. Според Маврудиева, посетителите ползват паралелно и материали на книжни носители и интернет. Тя допълни, че дори много от читателите са споделили, че не винаги информацията, която намират в интернет е вярна и изчерпателна и разчитат повече на книжните издания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян